Nasze menu

W naszym menu znajdą Państwo dania oparte na recepturze tradycyjnej kuchni polskiej.
Ponadto codziennie oferujemy zestawy obiadowe, w których skład wchodzą zupa i drugie danie w atrakcyjnej cenie.

Na każdą imprezę okolicznościową menu jest ustalane indywidualnie wedle życzenia klienta. Nasze propozycje dań na uroczystości znajdziecie Państwo tutaj wybór dań na przyjęcie okolicznościowe.

menu w restauracji

 

Przystawki

Klasyczny tatar wołowy z idealnie dobranymi składnikami: ogórek konserwowy, cebulka, żółtko 45,-
Tradycyjny śledź w oleju podawany z cebulką 22,-
Sałatka grecka z soczystymi pomidorami, świeżym ogórkiem, oliwkami i serem feta, zalewana sosem vinegret 35,-
Sałatka z wędzonym kurczakiem z kukurydzą, słodkim ananasem, winogronem i nutą majonezu 37,-

Zupy

Zupa dnia codziennie świeżo przygotowana z produktów sezonowych 15,-
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem typu nitki 14,-
Pomidorowa przygotowana z przecieru z własnych pomidorów malinowych, podawana z makaronem 16,-
Żurek w klasycznym wydaniu na zakwasie z jajkiem i białą kiełbasą 18,-
Flaki tradycyjne, przygotowywane z flaków wołowych na rosole 20,-

Dania główne

Placki ziemniaczane tarte z cebulką, smażone na oleju  
- chrupiące i smaczne na słodko z cukrem 30,-
- na słono z sosem 39,-
- ze śmietaną 36,-
Pierogi (7 szt) ręcznie robione według tradycyjnej domowej receptury 40,-
- mięsne  
- z kapustą i grzybami  
- ruskie  
- sezonowe (owocowe) 44,-
Kotlet schabowy soczysty w chrupiącej panierce podawany z ziemniakami i kapustą zasmażaną 42,-
Kotlet Devolay złocisty, nadziewany masłem czosnkowym, podawany z ziemniakami i surówką   44,-
Żeberka w sosie własnym, miękkie i aromatyczne podawane z ziemniakami i buraczkami na ciepło 43,-

Corner poleca!

Sznycel wieprzowy panierowany w bułce, smażony na masełku. Podawany z ziemniakami i warzywami z wody 43,-
Kaczka luzowana chrupiąca i soczysta serwowana z karmelizowanymi jabłkami w majeranku z odrobiną żurawiny. Podawana z ziemniakami puree i buraczkami na ciepło. 54,-
Polędwiczki z dorsza w rumianej panierce z nutą cytryny. Podawane z frytkami i warzywami z wody. 51,-
Łosoś z grilla złocisty i delikatny w smaku. Podawany z frytkami i warzywami z wody 51,-
Rumiana Golonka z chrupiącą skórką, przygotowana według naszej staropolskiej receptury. Podawana z ziemniakami, kapustą zasmażaną i chrzanem. 50,-

Dodatki

Surówka 8,-
Warzywa z wody 8,-
Buraczki na ciepło 8,-
Kapusta zasmażana 8,-
Ziemniaki puree 8,-
Frytki 10,-
Kluski śląskie 10,-
Sos czosnkowy/chrzanowy/myśliwski 8,-
Sos węgierski 10,-

Desery

Jabłka w cieście (3 szt) 18,-
Szarlotka na ciepło 22,-
Szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną 28,-
Pucharek lodowy 25,-

Napoje gorące

Kawa po turecku
12,-
Kawa z ekspresu 13,-
Kawa rozpuszczalna 12,-
Herbata z cytryną 8,-
Herbata owocowa 10,-
Herbata zimowa 18,-

Napoje zimne

Pepsi/Coca Cola 8,-
Mirinda 8,-
Tonic/7up 8,-
Woda gazowana/niegazowana 8,-
Soki owocowe 8,-
Dzbanek soku 25,-
Dzbanek wody z cytryną i miętą 18,-

Wódka

  Butelka 50 ml
Bocian (0,5 l) 70,- 7,-
Finlandia (0,5 l) 80,- 8,-

Piwo

Żywiec          0,5 l
10,-
Tyskie          (0,3 / 0,5 l) 8,-/10,-
Lech             (0,5 l) 10,-

Bezalkoholowe

Lech Free
8,-
Karmi Classic 10,-
Sok malinowy 3,-

Wino

Wino wytrawne (100 ml) od 12,-
Wino półwytrawne (100 ml) od 12,-
Wino słodkie (100 ml) od 12,-
Wino półsłodkie (100 ml) od 12,-